top of page

Ventilatiesysteem A

Het ventilatiesysteem A werkt op basis van een natuurlijke luchttoevoer en luchtafvoer. Er is dus geen enkel motorisch toestel nodig om de lucht te verplaatsen. Een ventilatiesyteem A wordt toegepast bij bestaande woningen waar geen grondige renovatiewerken nodig zijn.

ventilatiesysteem-a.jpg

Voordelen


Dit ventilatiesysteem is de goedkoopste manier om de woning te verluchten. Er moeten enkel toevoerroosters voorzien worden doorheen de woning. De natuurlijke luchtstroom zal vervolgens verse lucht in de woning brengen. Niet alleen de installatie van een ventilatiesysteem A is goedkoop, ook het verbruik van elektriciteit is afwezig dankzij de natuurlijke luchttoevoer.

Nadelen


Het grootste nadeel van dergelijke ventilatiesystemen is dat er geen regelbaarheid is wat betreft toevoer en afvoer. Alles is afhankelijk van de hoeveelheid luchtdruk en winddruk. Als er veel wind is zal de woning meer lucht aanvoeren dan nodig. Dit is niet aangenaam om in te vertoeven en zorgt er bovendien voor dat de ruimtes sneller afkoelen. Het gebeurt dan ook vaak dat mensen de luchttoevoer volledig afsluiten om geen kostbare warmte verloren te laten gaan. Het directe gevolg hiervan is een slechte en ongezonde luchtregeling.

bottom of page